Skip to main content

În luna doamnelor și domnișoarelor, ai grijă de ochii tăi!

12 martie, 2021

Sosirea primăverii este un prilej de bucurie, iar în luna martie le sărbătorim mai ales pe doamne și domnișoare. Între bucuria florilor și a darurilor pentru femeile speciale din viața noastră, vă amintim și de importanța sănătății ochilor – un dar prețios de care merită să avem cea mai mare grijă.

Consultul oftalmologic anual

Ochiul este cel mai solicitat organ al corpului, de aceea recomandarea medicilor oftalmologi este un consult anual de rutină, pentru a putea depista necesitatea purtării de ochelari de vedere sau depistarea din timp a eventualelor boli ale globului ocular. Viciile de refracție (miopia, hipermetropia, prezbiopia, astigmatismul) pot fi corectate prin purtarea de ochelari de vedere sau a lentilelor de contact (aeriene).

Lumina albastră emisă de ecrane

Cu toate că ne ajută să comunicăm mai ușor, ne ușurează munca sau ne oferă relaxare, utilizarea dispozitivelor digitale în exces poate să dăuneze sănătății ochilor, cu efecte posibil ireversibile pe termen lung. Toate dispozitivele digitale emit lumină albastră. Deși lumina albastră, este prezentă și în natură, supra-expunerea poate avea efecte negative și poate să cauzeze oboseală oculară, ochi uscați, vedere încețoșată, chiar și insomnii. De aceea este important să purtați ochelari cu lentile cu protecție care neutralizează lumina emisă de ecrane și să faceți cât mai des pauze de la acestea.

Ochelarii de soare – protecție împotriva razelor UV

Cu toate că are numeroase beneficii pentru organismul nostru, că iubim soarele și ne bucurăm de sosirea primăverii, razele UV sunt dăunătoare ochilor. Cea mai bună metodă de a proteja ochii este prin purtarea de ochelari de soare de calitate, cu filtru UV reglementat de normele europene.

Rame moderne pentru ochelari de vedere și ochelari de soare

Doamnele și domnișoarele au posibilitatea de a alege dintre mii de modele de rame care să le complimenteze personalitatea și să le întregească look-ul în orice situație. Există o ramă de ochelari potrivită pentru fiecare femeie: de la rame moderne, negre sau aurii, rotunde sau cat-eye până la rame sofisticate, chic, luxurioase, la Optica Ovidiu fiecare doamnă și domnișoară își va găsi perechea perfectă, de care să se îndrăgostească.

Optica Ovidiu Centru Civic

Str. Parcul 1 Decembrie nr. 27/C

Tel: 0259 413 520

Optica Ovidiu Rogerius

Transilvaniei nr. 9, Bl. AN 8, Parter

Tel: 0359 170 500

www.opticaovidiu.ro

Locații

Optica Ovidiu - Cantemir

Piața 1 Decembrie nr. 27/C
Telefon: 0259 413 520/0359 411 630

Luni-Vineri: 10:00-18:00
Sâmbătă: 10:00-13:00
Duminică: închis

Optica Ovidiu - Rogerius

Str. Transilvaniei nr. 9 
Telefon: 0359 170 500

Luni-Vineri: 9:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

Social media: