Skip to main content

Cum să-ți păstrezi ochelarii ca noi

03 februarie, 2024

Fie că ești nou în lumea ochelarilor sau ai fost purtător de ochelari de ceva timp, știi cu siguranță că aceste accesorii nu sunt doar instrumente pentru a-ți îmbunătăți vederea, ci și instrumente prin care investești în propria sănătate oculară și stil personal. Descoperă în acest ghid secretul pentru a menține ochelarii în cea mai bună formă, astfel încât vederea ta să fie întotdeauna clară și ochelarii să strălucească ca noi.

1. Curățarea corectă:

Un pas esențial pentru menținerea clarității lentilelor este curățarea regulată. Utilizează o soluție specială pentru ochelari și o lavetă moale din microfibră pentru a îndepărta urmele de degete, praf și alte impurități. Evită utilizarea hainelor sau a șervețelelor de hârtie, deoarece pot zgâria lentilele.

2. Depozitarea în siguranță:

Când nu îi porți, depozitează ochelarii într-un etui rezistent la șocuri. Evită să îi lași pe birou sau în geantă fără protecție, deoarece pot fi supuși la zgârieturi sau alte deteriorări accidentale.

3. Evitarea expunerii la temperaturi extreme:

Ochelarii nu sunt fani ai temperaturilor extreme. Evită lăsarea lor în mașină pe timp de vară sau în apropierea surselor de căldură intensă, deoarece acestea pot afecta forma și calitatea lentilelor.

4. Ajustările corecte:

Dacă simți că ochelarii nu se potrivesc perfect, nu ezita să îi aduci la un profesionist pentru ajustări. O montură bine ajustată nu doar îmbunătățește confortul, ci și previne deteriorările.

5. Verificări periodice:

Programarea de verificări periodice la un optometrist este crucială pentru a menține calitatea vederii. Ochiul poate suferi modificări, iar o ajustare a prescripției poate fi necesară.

Concluzie:

Menținerea ochelarilor într-o stare impecabilă nu este doar o chestiune estetică, ci și o practică esențială pentru sănătatea ochilor. Urmează aceste sfaturi simple, iar ochelarii tăi vor fi mereu pregătiți să ofere cea mai clară și confortabilă experiență vizuală posibilă. Investiția ta merită grijă și atenție!

Locații

Optica Ovidiu - Cantemir

Piața 1 Decembrie nr. 27/C
Telefon: 0259 413 520/0359 411 630

Luni-Vineri: 10:00-18:00
Sâmbătă: 10:00-13:00
Duminică: închis

Optica Ovidiu - Rogerius

Str. Transilvaniei nr. 9 
Telefon: 0359 170 500

Luni-Vineri: 9:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: închis

Social media: